سینک گرانیتی جز دسته محصولات لوکس قرار می گیرد. سینک ظرفشویی در قالب و چارچوب کابینت قرار می گیرد و یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث تغییر و تحول در صنعت تولید سینک شده است، تحول بنیادین در تولید کابینت است. در زمان گذشته نوع متریال و رنگبندی کابینت ها بسیار محدود بوده است اما امروزه این متریال و رنگبندی بسیار گسترش پیدا کرده است. زمانی که صنعت آشپزخانه لوکس می شود، اجزای آن نیز لوکس می شود. به طور کلی اولین شرکتی که به طور جدی و حرفه ای در دنیا وارد عرصه ساخت و تولید سینک گرانیتی شد، شرکت شاک آلمان بوده است و بعد از آن، شرکت فرانکه به سراغ تولید سینک گرانیتی رفته است. بعدها کشورهای دیگر نیز به جمع تولیدکننده های سینک گرانیتی اضافه شدند و از بین آنها، کشور ترکیه جز صاحب سبک های تولید سینک گرانیتی است. فرایند تولید سینک گرانیتی به سه بخش تقسیم می شود:
- تولید سینک گرانیتی به روش صنعتی (در خارج از کشور)
- تولید سینک گرانیتی به روش نیمه صنعتی (در داخل کشور)
- تولید سینک گرانیتی به روش کارگاهی (در داخل کشور)
تولید سینک گرانیتی به روش صنعتی
فرآیند تولید سینک گرانیتی در شرکت های بزرگ مثل شاک، فرانکه و ... به صورت کاملا صنعتی و رباتیک است. به دلیل اینکه فرایند ساخت سینک گرانیتی (میزان ترکیب رنگ ها، قالب ها، خروجی گرفتن از قالب ها) در این روش کاملا کارخانه ای و رباتیک و با استفاده از دستگاه های صنعتی است، دخالت نیروی انسانی و خطای انسانی در آن بسیار پایین و تقریبا نزدیک به صفر می باشد. استفاده از فناوری پیشرفته باعث می شود که محصولات این کارخانه ها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بشوند و با توجه به استفاده از دستگاه های حرفه ای و فناوری پیشرفته قیمت تمام شده محصولات تولیدی این شرکت ها نیز بالا می باشد.
تولید سینک گرانیتی به روش کارگاهی
یکی از روش های تولید سینک گرانیتی در ایران روش کارگاهی است. در کارگاه ها به روش کاملا سنتی و بدون استفاده از هیچ یک از دستگاه های صنعتی به تولید و ساخت سینک گرانیتی می پردازند و از روش قالب معکوس استفاده می کنند. درصد خطای انسانی در فرایند ساخت سینک گرانیتی به این روش بالا بوده و کیفیت این محصولات به جهت دخالت زیاد نیروی انسانی پایین می باشد. به جهت اینکه در ساخت سینک استاندارد اجباری نداریم و استاندارد از نوع تشویقی می باشد، افراد بسیاری بدون تجربه، بدون دانش و بدون سرمایه در تهران و به خصوص شهرستان ها با این روش به تولید سینک گرانیتی می پردازند.
تولید سینک گرانیتی به روش نیمه صنعتی
در ایران شرکت هایی وجود دارند که نه به صورت کارگاهی و غیرحرفه ای به تولید سینک گرانیتی می پردازند و نه مانند شرکت های بزرگ به صورت صنعتی و با استفاده از فناوری های پیشرفته و رباتیک. در واقع فرایند تولیدی این شرکت ها به صورت نیمه صنعتی می باشد، یک قسمت کار را هنوز نیروی انسانی انجام می دهد و برای قسمت دیگر از دستگاه های صنعتی استفاده می کنند. کیفیت سینک های گرانیتی تولید شده با این روش از سینک های تولید شده با روش کارگاهی بسیار بالاتر و بهتر می باشد ولی قطعا نسبت به محصولاتی که به صورت حرفه ای و تماما صنعتی تولید می شود پایین تر می باشد. شرکت هایی مانند آونکس، گرانیکو و فونیکس در ایران محصولات خود را به روش نیمه صنعتی تولید می کنند.
بیشترین تولید و تقاضا سینک گرانیتی
برای اینکه بتوانیم به طور دقیق به بررسی این موضوع بپردازیم و به نتیجه برسیم که کدام کشورها بیشترین تولید و تقاضا را دارند باید این نکته را مدنظر بگیریم که این محصول تازه وارد بازار ایران شده است و هنوز به مرحله بلوغ نرسیده است. معمولا برای به دست آوردن دیتای آماری دقیق باید محصول به مرحله بلوغ برسد.
بیشترین استفاده از سینک گرانیتی
مبدا تولید سینک های گرانیتی از کشورهای اروپایی بوده است و چند سالی است وارد بازار ایران شده است. به همین جهت کشورهای اروپایی جز مصرف کنندگان اصلی سینک گرانیتی هستند. آلمان، ایتالیا، ترکیه و یونان از جمله کشورهایی هستند سینک گرانیتی در آنها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
صاحب سبک های سینک گرانیتی
کشور های آلمان، ایتالیا، ترکیه و هند از جمله صاحبان سبک در تولید سینک گرانیتی هستند.