ﺳﻪشنبه، 17 خرداد 1401
عوارض غیر قابل جبران در راه بازار لوازم خانگی / گرانی تنها راه چاره است

عوارض غیر قابل جبران در راه بازار لوازم خانگی / گرانی تنها راه چاره است

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی اظهار داشت: درحال‌حاضر بازار در رکود است. افزایش نرخ معنی خاصی برای واحد‌های تولیدی ندارد چون فروش خوبی ندارندبر اساس اعلام فروشندگان لوازم خانگی، لیست قیمت‌های جدید از سوی برخی از تولیدکنندگان ارسال شده و آنها باید براساس قیمت های جدید محصولات را به فروش برسانند. از سوی دیگر هنوز خبری از اعلام رسمی افزایش نرخ توسط وزارت صمت شنیده نشده است.

گسترش نیوز در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر درخواست انجمن لوازم خانگی به منظور افزایش قیمت به گفت و گو با عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی پرداخت. هاشمی در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر گرانی لوازم خانگی اظهارکرد: ما به دنبال افزایش نرخ نیستیم بلکه به دنبال تعدیل آن هستیم. با توجه به وظیفه انجمن به عنوان یک سازمان مردم نهاد و حمایت از ۲۵۰ عضو خود که تولیدکننده هستند، مباحث را به وزارت صمت منعکس کردیم. در این درخواست پارامترهایی در جداول ارائه شد و در نهایت خواستار تعدیل نرخ شدیم.

عوارض غیر قابل جبرانی در راه است؟

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی در ادامه افزود: جداول و مستندات به وزارت صمت ارسال شده است و متاسفانه تا کنون به دلایل مختلف و اجتماعی پاسخ روشنی به ما داده نشده است. وی با اشاره به اینکه در جامعه شاهد افزایش نرخ همه کالاها هستیم، افزود: تولیدکنندگان مجبورند به هر شکلی که شده با توجه به افزایش نهاده‌های تولید برای ادامه فعالیت درخواست افزایش نرخ داشته باشند. در غیر این صورت باید منتظر عوارض غیر قابل جبرانی برای واحد‌های صنعتی باشیم. نه مصرف‌کننده و نه تولیدکننده از این افزایش قیمت‌ها خوشحال نیست.

تنها چاره باقی مانده

هاشمی گفت: باید شرایط به گونه‌ای باشد که مردم بتوانند به نسبت تولید خرید کنند. اینگونه گردش اقتصادی کشور و معیشت مردم خوب است.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با توجه به اینکه یکسری شاخص‌های کلان اقتصادی مانند افزایش دستمزد و هزینه حمل‌ونقل از بیرون تحمیل شده است، اظهارکرد: دولت باید مسائل کلان را در نظر بگیرد. اگر دولت با قیمت‌گذاری دستوری و افزایش نرخ نهاده‌های تولید بخواهد تولیدکننده را تحت فشار بگذارد. بدون شک آسیب جدی تری به تولید و مصرف‌کننده خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه در صورت مقاومت نسبت به افزایش نرخ قطعا میزان تولید کاهش می‌یابد، افزود: میزان عرضه و تقاضا باید در تناسب باشد. واحد تولیدی چاره‌ای جز افزایش نرخ ندارد زیرا نمی‌تواند این هزینه‌ها را متحمل شود.