فر برقی بخریم یا گازی؟
امروزه به دلیل تنوع بالا در طرح ها و مدل های لوازم آشپزخانه، مصرف کنندگان گزینه های خرید بیشتری دارند و به راحتی می توانند متناسب با نیاز مصرفی لوازم مورد نظر خود را خریداری کنند. فر از جمله لوازم آشپزخانه است که استفاده از آن تجربه آشپزی را لذت بخش و آسان تر می کند. معمولا از این دستگاه برای پختن انواع کیک، پیتزا، لازانیا و ... استفاده می شود.
در ادامه به بررسی مزایا و معایب فرهای گازی و برقی میپردازیم:
فر برقی
منبع انرژِی این مدل فرها، برق می باشد. نحوه عملکرد آنها به این شکل است که با گرم شدن المنت های فر شرایط برای پخت و پز فراهم می شود. این مدل فرها به دلیل داشتن حالت های مختلف طبخ غذا، تتظیمات دقیق دما و درجه حرارت فرایند آشپزی را راحت تر کرده اند.
مزایای خرید فر برقی
- امکان یخ زدایی در این مدل فرها وجود دارد
- فر برقی نسبت به فرهای گازی درجه حرارت بالایی دارد
- فر برقی نیاز به لوله کشی گاز ندارد و همچنین مشکل خاموش شدن شعله نیز ندارد
- زمانی که تکه های غذا به سطوح داخلی فر می چسبد، بالا با بردن حرارت فر این تکه ها به خاکستر تبدیل می شود
- کنترل درجه حرارت در فر برقی موجب می شود که غذا با درجه حرارت ثابتی پخته شود
معایب خرید فر برقی
- اندازه فر های برقی از فرهای گازی بزرگ تر می باشد
- فرهای برقی معمولا مصرف برق بالایی دارند
- به دلیل درجه حرارت بالا، بعد از مدتی المنت ها احتیاج به تعویض دارند
- فرهای برقی در مقایسه با فرهای گازی قیمت نسبتا گرانتری دارند
فرگازی
منبع انرژی این مدل فرها، گاز شهری می باشد. فرهای گازی برای محیط زیست آسیب کمتری دارند. در گذشته اجاق گاز فردار وجود داشت اما با گذشت زمان گاز و فر از هم جدا شدند و به صورت دو محصول جداگانه - گازهای صفحه ای و فرهای توکار و روکار – به بازار عرضه شدند.
مزایای خرید فر گازی
- با توجه به کمتر بودن هزینه گاز از برق، هزینه مصرفی فرهای گازی از فرهای برقی کمتر می باشد
- فرهای گازی در مقابسه با فرهای برقی زودتر گرم می شوند و پس از مصرف نیز با سرعت بالاتری سرد می شوند
- دوام و هزینه های نگهداری و تعمیر فرهای گازی نسبت به فرهای برقی کمتر می باشند و از لحاظ کارایی به دلیل نداشتن بحش های متحرک و الکترونیکی، کمتر خراب می شوند
معایب خرید فر گازی
- در هنگام استفاده از فرهای گازی باید نکات ایمنی را رعایت کرد زیرا این فرها از گاز و جریان الکتریسیته استفاده می کنند و در صورت کوتاهی ممکن است حادثه آفرین باشند
- در فرهای گازی نسبت به فرهای برقی امکان کنترل درجه حرارت سخت تر می باشد و در برخی از فر ها نمی توان دما را به صورت ثابت نگه داشت
- فرهای گازی برای گرم شدن از شعله استفاده می کنند و هنگام آشپزی ممکن است به دلایل مختلف شعله خاموش شود
- نیاز به اتصالات و لوله کشی های گازی دارد