ماکروویو و سولاردارم از جمله لوازم آشپزخانه می باشند که غذا را به سرعت گرم می کنند. در برخی از مواقع بنا بر دلایل گوناگون غذا داخل این دستگاه ها آتش می گیرد. از عمده ترین دلایل می توان به گرم شدن بیش از حد غذا و وجود وسایل فلزی در داخل سولاردام اشاره کرد. دلایل آتش گرفتن غذا در سولاردام به شرح زیر می باشد:
- از گذاشتن اجسام فلزی در داخل مایکروویو خودداری کنید؛ امواج مایکروویو با رد شدن از فلز، باعث تولید جرقه های الکتریکی می شوند که همین امر موجب آتش گرفتن غذا می شود.
- ظروف پلاستیکی در داخل مایکروویو ذوب می شوند و آتش می گیرند. از ظروف با پوشش پلاستیکی، ظروف فلزی و براق درون مایکروویو استفاده نکنید.
- غذا درون سولاردام و ماکروویو با سرعت بیش تری نسبت به اجاق پخته می شود. زمانی که غذا بیش از اندازه درون سولاردام باقی بماند، خشک و سفت و در مواقعی منجر به بروز آتش سوزی می شود.
- قرار دادن کنسرو در داخل سولاردام اشتباه بزرگی می باشد؛ زیرا مایع داخل قوطی در اثر گرم شدن و حرارت به بخار تبدیل می شود و باعث ایجاد فشار داخل قوطی می شود. این انرژی اگر آزاد نشود در داخل قوطی جمع شده و سبب آتش گرفتن سولاردام و انفجار می شوند.
- با بالا بردن درجه حرارت سولاردام ممکن است غذا بیش از اندازه گرم شود و آتش بگیرد؛ گاهی اوقات به دلیل کمبود وقت، قدرت سولاردام را بر روی بیش ترین حد تنظیم می کنیم که این کار ممکن است دردسرساز شود.
- خرده مواد غذایی یا لکه های روغن به مرور زمان می توانند باعث آتش سوزی درون سولاردام شوند، تمیز کردن سولاردام را فراموش نکنید. همچنین مواد با قند بالا مثل شکلات یا غذاهای حاوی روغن یا کره زیاد در بعضی مواقع منجر به وقوع آتش سوزی می شوند.
- فرسودگی خود دستگاه نیز از دیگر دلایل آتش گرفتن غذا محسوب می شود.
- ظروف پلاستیکی در داخل مایکروویو ذوب می شوند و آتش می گیرند. از ظروف با پوشش پلاستیکی، ظروف فلزی و براق درون مایکروویو استفاده نکنید.